Acer va lansa un netbook „foarte ieftin”

Autor: Magraon Andreea 25.01.2010

Acer, cel de-al doilea producator de computere din lume, intentioneaza sa-si mareasca sursele de venit prin deschiderea unui magazin online de aplicatii si prin lansarea unui e-reader pana la jumatatea anului, scrie Bloomberg. Magazinul online va cuprinde "sute de aplicatii", a declarat Jim Wong, presedintele diviziei de produse IT din cadrul companiei. Oficialul Acer a adaugat ca gigantul taiwanez va lansa in al treilea trimestru propiul netbook, un notebook foarte ieftin, care va functiona in sistemul de operare Google Chrome.

Odata cu oferirea de software online si lansarea unui e-reader, Acer va intra pe piete dominate de Apple, producatorul telefoanelor iPhone, sau cel mai mare retailer online din lume, Amazon.com. Prin noile produse, compania isi va mari profitul net cu aproape 3% in urmatorii doi ani, a mai spus Wong. Magazinul online de aplicatii va fi deschis la jumatatea acestui an, cu softuri care vor functiona pe platforma Android, dezvoltata de Google, in acest moment folosita pentru netbook-urile si smartphone-urile Acer, dar si pe Windows sau Google Chrome. Aplicatiile vor avea preturi foarte mici sau vor fi gratis, a mai spus Wong, fara a da mai multe detalii. Pana la sfarsitul lunii iunie, Acer va prezenta primul sau cititor de carti electronice, care va avea un ecran multitouch de 6 inchi (15,2 cm). Gadgetul va intra in competitie directa cu Kindle, de la Amazon.com sau Nook al Barnes & Noble Inc.

"Amazon si Barnes & Noble se concentreaza asupra teritoriului SUA. In Europa de Vest si in Asia-Pacific discutam deja cu companii de publishing", a mai spus Wong. Potrivit estimarilor companiei americane DisplaySearch, vanzarile globale de carti electronice vor creste anual cu 64%, la 1,8 miliarde de unitati pana in 2018.