Cu 6 ore inainte de lansarea oficiala, apar dezvaluirile: Tableta Apple are cititor de amprente, jocuri "care vor schimba piata", incarcator solar si WiFi

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 27.01.2010

Cu sase ore inainte de lansarea oficiala a noului produs al Apple (la 20.00, ora Romaniei), pe internet au inceput sa circule detalii despre tableta PC "revolutionara" care va fi lansata de Steve Jobs.

Jason Calcanis, fondatorul mai multor bloguri de tehnologie din SUA, scrie pe Twitter ca are de cateva zile in teste tableta Apple iar concluzia sa este ca "Jobs s-a depasit pe sine".
Calcanis a publicat cateva din detaliile tehnice ale tabletei, respectiv: ecran OLED, cititor de amprente - pentru securitate si pentru ca pana la cinci membri ai unei familii sa-si poate crea propriile profiluri de utilizare, conectitivitate Wi-Fi, 2 camere video pentru video-conferinta, posibilitatea de a conecta tableta la TV, incarcare solara.

Antreprenorul pare fascinat de tableta Apple despre care sustine ca este cel mai "tare gadget de pana acum". El spune ca jocurile de pe noul device Apple vor schimba piata pentru ca sunt la fel de inovative ca cele de la Nintendo. Una dintre facilitati este aceea ca utilizatorii de tablete vor putea juca intre ei jocuri, prin conexiunea wireless.
Preturile vor fi de 599, 699 sau 799 dolari - in functie de marimea si memoria tabletei Apple, scrie Calcanis.