CNVM respinge pretul de oferta pentru preluarea Rompetrol Rafinare. Anghelache: Pretul pentru RRC trebuie sa fie cel putin 0,0741 lei/actiune

Autor: Roxana Pricop 27.01.2010

CNVM a respins pretul din oferta de preluare a Rompetrol Rafinare, de 0,0625 lei/actiune, considerandu-l prea mic raportat la valoarea activului net. Comisia a cerut grupului Rompetrol sa depuna pana luni un amendament prin care sa modifice pretul, au declarat surse apropiate situatiei.

De asemenea, CNVM a avizat oferta de preluare la Rompetrol Well Services (PTR), in care grupul Rompetrol propune actionarilor minoritari cate 0,43 lei/acÅĢiune, pret cu 6,7% peste cea mai recenta cotatie de la bursa.

"Pana luni, Rompetrol Group trebuie sa ne transmita un amendament la oferta pentru Rompetrol Rafinare (RRC) care sa respecte situatiile financiare auditate la 31 decembrie 2008, din care reise ca pretul trebuie sa fie cel putin egal cu 0,0741 lei/actiune", a spus Gabriela Anghelache, presedintele CNVM.

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) - Petromidia- si cele ale Rompetrol Well Services (PTR) au fost suspendate de la tranzactionare la ora 11:45 printr-o decizie a CNVM, pana la sfarsitul sedintei de astazi. CNVM ar putea anunta astazi daca avizeaza ofertele publice de preluare pentru cele doua companii, depuse de grupul Rompetrol, si care vor fi preturile de oferta.

La ora 11:45, cand au fost suspendate, actiunile RRC se tranzactionau la pretul de 0,0618 lei, in crestere cu 0,3%, iar titlurile PTR erau cotate la 0,403 lei, in urcare cu 0,75%.
Ofertele de preluare pentru cele doua companii sunt solicitate de investitori de la inceputul anului trecut, dupa ce grupul kazah KazMunaiGaz a preluat pachetul majoritar de 75% din grupul Rompetrol de la Dinu Patriciu, in august 2007. Dupa exitul total al lui patriciu, din iunie 2009, CNVm a obligat Rompetrol sa lanseze oferte de preluare pentru participatiile minoritare de la Rompetrol Rafinare (25% din companie) si Rompetrol Well Services (48% din companie).