Urdareanu: Creditul este mai mult pentru proiectele externe

Autor: Catalin Lupoaie 27.01.2010

Grupul UTI intentioneaza anul acesta sa-si extinda prezenta pe plan extern, unde a participat deja la licitatii care ar putea majora cu 25-30 mil. euro cifra de afaceri pe anul acesta, pana la 160 mil. euro. Initial compania estima o cifra de afaceri de 135 mil. euro in 2010, cifra bugetata la sfarsitul anului trecut pe baza contractelor semnate pana in octombrie 2009.

In vederea extinderii businessului, compania a contractat un credit de 68 mil. euro de la Raiffeisen, care va fi utilizat mai mult pentru proiectele externe. Compania a semnat anul trecut un contract pentru furnizarea de sisteme de securitate pentru Spitalul Rafinariei din Aden (Yemen), in valoare de 600.000 de euro si anul acesta a fost semnat un contract pentru furnizarea de carduri pentru tahograful digital in Ucraina, in functie de comenzi. Compania se afla in faza finala la licitatii si pentru doua aeroporturi din Egipt si din India, precum si la o rafinarie in Siria.

"Am contractat creditul atat pentru finantarea proiectelor in derulare, precum si pentru perspectivele pe care le avem in vedere in perioada urmatoare atat pe plan intern, cat mai ales pe cel international", sustine Tiberiu Urdareanu, presedintele UTI.

Banii de la Raiffeisen sunt contractati in numele UTI Facilitz Management, dar vor fi folositi de toate societatile grupului, respectiv UTI Grup, UTI System, Institutul de Proiectare Cercetari Sisteme de Productie, UTI Facility Management, Sorral International, Electroproiect, Firex Engineering, UTI International, UTI Servicii Portuare, UTI Traffic Management, Pro Engineering, Certsign si UTI Instal Construct.

Grupul avea pana in prezent credite in valoare de 2,5 mil. euro pe termen scurt si credite de investitii pe termen lung in valoare de 6,5 mil. euro.

Urdareanu detine 60% din UTI Holdings, fondul de investitii AIG Investment Fund controleaza un pachet de 25%, restul de 15% fiind in posesia anĀ­gajatilor.

Tiberiu Urdareanu este fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu, fost sef al Comandamentului de Tancuri si Auto inainte de '89.