Steve Jobs: "Haideti sa vi-l arat acum". iPad de la Apple. Caracteristici tehnice. Preturile incep de la 500 dolari - GALERIE FOTO

Autor: Adrian Voicu 27.01.2010

"Vrem sa incepem 2010 prin introducerea unui nou produs magic si revolutionar... dar mai intai am de prezentat cateva noutati". Asa a inceput seful Apple, Steve Jobs prezentarea legata de noutatile aduse de compania sa.

Seful Apple a inceput cu prezentarea rezultatelor financiare ale companiei, considerand necesar sa se compare cu producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia dupa venituri.

"Am cautat sa facem ceva care sa se afle la mijlocul drumului dintre laptopuri si smartphone-uri", a spus Steve Jobs. "Vrem ceva mai bun decat un laptop si mai bun decat un smartphone". "Acum cativa oameni au gandit ca ne referim la un netbook - problema este ca netbook-urile nu sunt mai bune decat nimic".

"Haideti sa vi-l arat acum". "Este foarte subtire, poate fi folosit in orice fel. Aceasta tableta este extraordinara. Poti naviga pe net cu ea. Este cea mai buna experienta web pe care ati avut-o vreodata", asa si-a inceput Steve Jobs prezentarea noului iPad de la Apple.

"Mult mai bun decat un laptop, mult mai bun decat un telefon. Il poti intoarce cum vrei tu. Felul in care prezinta paginile web este fenomenal".

"Fenomenal pentru mail, noi meniuri de tip drop-down (tip lista) in interfata de mail si o mare tastatura de tip QWERTY pe ecran".

"Albume, fotografii, te poti uita la ele, poti sa le rasfoiesti, este un mod minunat de a te bucura de ele... calendar".

Printre calitatile noului iPad de la Apple se mai numara, navigarea prin GPS, vizionarea de filme si de emisiuni TV.

Caracteristicile iPad:

Subtire: 1,30 centimetri
Greutate: 700 grame
Display: IPS de 25 centimetri
Senzor ecran: capacitiv, multitouch
Procesor: 1GHz Apple A4
Memorie: 16GB-64GB de tip flash
Conectivitate: Bluetooth 2.1 + EDR, 3G si WiFi
Sunet: difuzor, microfon, conector audio 30 pini
GPS: accelerometru si compas
Autonomie: 10 ore si peste o luna in stand-by
Ecologie: arsenic-free, BFR-free, Mercury-free, PVC-free, reciclabil
Software: poate rula direct orice applet iPhone

Travis Boatman, EA Games: "Cand Apple ne-a invitat la eveniment, am fost goarte entuziasmati. Dar am vrut sa vedem performantele dispozitivului (...) Programarea pentru iPad va fi una diferita - este ca si cum ai tine un display High Definition aproape de privitor. Este extraordinar".

Martin Nisenholtz, The New York Times: "Steve (Jobs - n.r.) v-a aratat site-ul Times, este minunat. De ce am venit aici pentru a dezvolta un nou applet pentru iPad? Pentru ca appletul facut pentru iPhone a fost descarcat de 3 milioane de ori. Am vrut sa cream ceva special pentru iPad. Consideram ca am capturat esenta citirii ziarului. O experienta care se va dovedi superioara prin aceasta noua aplicatie". Printre caracteristicile noii aplicatii realizate de New York Times pentru iPad se numara: afisare asemanatoare celei din ziarul printat, meniuri contextuale de tip lista, fisiere video incluse la articole.

Steve Jobs: "Nu este uimitor? Cei de dinaintea mea au avut doar doua saptamani pentru a pregati aplicatiile. Si am vazut aplicatii destul de bune. Permiteti-mi sa va arat... inca una din aplicatiile noastre. Este vorba de un ebook reader. Amazon a facut o treaba grozava fiind un pioner in acest domeniu. Vom sta pe umerii lor pentru asta. Noul nostru app se cheama iBooks". "Pe langa acest app, am creat si un magazin iBook Store. Puteti descarca carti direct pe iPad".

Suita office pentru iPad

Steve Jobs: "Acum ceva grozav... iWork. In urma cu un an am cerut sefului echipei noastre despre realizarea iWork (suita de tip office) pentru iPad. Reactia a fost... 'aaa... va fi mult de munca'". "Ar putea tableta sa aiba un asemenea program? Cu siguranta. Dar era vorba de realizarea unei noi interfete. Vi-l prezint Phil Schiller" (SVP Product Marketing).

Preturile iPad incep de la 499 dolari

Standard
16GB - 500 de dolari
32GB - 600 de dolari
64GB - 700 de dolari

Cu plan de date 3G
16GB - 629 de dolari
32GB - 729 de dolari
64GB - 829 de dolari

Accesorii

Statie de andocare...

...cu tastatura...

Vedeti mai multe fotografii de la evenimentul de prezentare al iPad de la Apple pe www.engadget.com.