ANAF desluseste ceata de pe microintreprinderi: Nu trebuie sa veniti la Fisc pentru a trece la impozitul pe profit

Autor: Adelina Mihai 28.01.2010

Detinatorii de microintreprinderi nu trebuie sa mearga la administratiile fiscale pentru a depune o declaratie pentru trecerea la statutul de platitori de impozit pe profit, a anuntat astazi Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF).

Microintreprinderile puteau opta anul trecut intre plata impozitului pe venit de 3% si cea a impozitului pe profit de 16%, insa de anul acesta vor fi obligate sa plateasca doar impozitul pe profit fara sa mai depuna o declaratie suplimentara.

Totodata, presedintele ANAF a dat un ordin prin care organele fiscale vor modifica, din oficiu incadrarea fiscala pentru contribuabilii aflati in aceasta situatie, pentru a se evita aglomeratia la administratiile financiare.

"Contribuabilii inregistrati in evidentele fiscale, la 31.12.2009 ca platitori de impozit pe venitul microintreprinderilor nu trebuie sa se prezinte la organul fiscal competent pentru depunerea declaratiei de mentiuni 010", se arata in comunicat.

Detinatorii de microintreprinderi nu mai beneficiaza incepand cu anul acesta de derogarea privind declararea si plata trimestriala a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.