O firma din Rasnov pregateste angajati cu bani de la UE

Autor: Adriana Rosoga 29.01.2010

Compania de servicii de consultanta si formare profesionala Redis Consult din Rasnov, judetul Brasov, va primi fonduri europene de peste 170.000 de euro pe parcursul a doi ani pentru organizarea a sase module de formare profesionala pentru 120 de medici si angajati de intreprinderi din Brasov.

"Proiectul prevede organizarea a sase grupe, a cate 20 de persoane fiecare care vor fi formate in domeniul tehnologiei informatiei si comunica tiilor. Cursantii sunt atat angajati de intreprinderi, cat si personal medical", spune Tudorel Secarea, directorul general al Redis consult si managerul proiectului.

Proiectul "Programe de formare profesionala in domeniul TIC pentru personalul medical si angajati" a fost depus in iulie 2008 in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor". Proiectul a fost semnat in aprilie 2009 de cand a inceput si implementarea care va dura doi ani. "Am format pana acum doua grupe de cursanti. Cursurile sunt gratuite si dureaza trei luni de zile, iar la sfarsit angajatii primesc o diploma acreditata de Minsterul Educatiei si de Ministerul Muncii. Avem trei traineri care predau aceste cursuri. Promovarea proiectului s-a realizat prin materiale publicitare in presa locala, afise si discutii cu grupurile tinta", mai spune ma nagerul proiectului.

Firma urmeaza sa depuna opt cereri de rambursare pe parcursul celor doi ani de implementare, pentru a-si recupera sumele investite, avand in vedere ca procedura obtinerii fondurilor nerambursabile este decontarea. "Am depus pana acum doua cereri de rambursare si am primit 29.000 de euro. Suntem in cursa de a o depune pe cea de-a treia. Urmatoarea grupa o vom constitui in luna aprilie."

Cofinantarea companiei este de 5% din valoarea cheltuielilor eligibile, adica circa 8.500 de euro. Redis Consult a avut in 2008 venituri de circa 145.000 de euro si are cinci angajati.

Cine ia banii:

Compania: Redis Consult din Rasnov, judetul Brasov

Obiect de activitate: servicii de consultanta si formare profesionala

Proiectul: "Programe de formare profesionala in domeniul TIC pentru personalul medical si angajati"

Valoarea proiectului: 170.000 de euro

A primit pana acum: 29.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 145.000 de euro.