„De un an cautam chiriasi pentru o cladire de birouri pe Calea Victoriei dar nu am gasit"

Autor: Cristi Moga 28.01.2010

Compania Primavera Development, care a construit, inchiriat si vandut unul dintre cele mai mari parcuri de birouri din Bucuresti - S-Park din nordul Capitalei -, cauta de mai bine de un an chiriasi pentru o cladire de zece ori mai mica situata in centrul Bucurestiului, unde pana acum doi ani spatiile de birouri erau inchiriate inca de la inceperea lucrarilor.

"Piata de birouri a fost complicata anul trecut. Tot anul 2009 am cautat chiriasi pentru cladirea de birouri de pe strada Frumoasa - Calea Victoriei, dar n-am gasit, astfel ca am oprit constructia dupa ce am finalizat structura. Speram ca piata birourilor sa inceapa sa miste in acest an, deoarece expira numeroase contracte", a declarat pentru ZF Daniel Tanasoiu, unul dintre managerii si actionarii firmei. Nivelul chiriei este de 14 - 14,5 euro/mp/luna, in timp ce suprafata imobilului se ridica la 3.200 de metri patrati. S-Park, proiect de peste 30.000 mp, avea la momentul finalizarii chiriasi de top - banci, telecom, bere.

"Putem sa o inchiriem si catre mai multi chiriasi. Daca am semna un contract de preinchriere, in 6-8 luni cladirea ar fi finalizata", a mai spus Tanasoiu.

Primavera Development a incasat in 2007 circa 104,5 mil. euro din vanzarea proiectului S-Park, cea mai mare parte a banilor fiind directionati tot spre achizitia de terenuri. Firma detine mai multe loturi in Bucuresti pentru proiecte de birouri si rezidentiale, dar si un teren in Sibiu, pentru constructia unui centru comercial.