Familia Adamescu negociaza cu brandul Zara intrarea in complexul Unirea Shopping Center de la Brasov

Autor: Cristina Stoian 31.01.2010

Familia Adamescu, care detine centrul Unirea Shopping Center din Brasov, negociaza semnarea unui contract cu retailerul de imbracaminte spaniol Inditex pentru atragerea magazinului Zara in Brasov, la un an dupa ce acelasi brand a intrat la parterul magazinului Unirea din Capitala pe aproximativ 5.000 de metri patrati.
"Negocierile sunt avansate. Contractul se va semna in primul trimestru, deschiderea oficiala a magazinului de 1.500 mp, fiind programata pentru trimestrul al doilea al lui 2010", a declarat pentru ZF Carmen Palade Adamescu, presedintele Consiliului de Administratie al Unirea Shopping Center.
Zara se uita la mai multe orase pentru expansiune
La o chirie medie lunara de 1015 euro pe metru patrat, contractul anual sar putea ridica intre 180.000 de euro si 240.000 de euro, potrivit calculelor ZF.
Reprezentantii Inditex nu au oferit amanunte cu privire la discutiile purtate cu Unirea Brasov, dar nici nu au infirmat urmatoarea miscare de extindere. "Brasovul, ca si Sibiul, Oradea sau Aradul, este un oras interesant din punct de vedere al dezvoltarii brandurilor noastre. Cu toate aceste orase purtam negocieri in momentul de fata", spune Mihai Cioltea, directorul de expansiune in cadrul filialei locale a Inditex.
Chiar daca spaniolii au ales doar brandul Zara, de altfel cel mai extins din cele sapte marci cu care au venit in Romania, pentru a intra in Unirea Shopping Center, Adamescu considera ca lansarea unui magazin de aceasta talie "va conduce la cresterea semnificativa a numarului zilnic de vizitatori si cumparatori si va atrage branduri de renume international".
Un astfel de brand, care ar putea fi atras de venirea Zara la Brasov, este si New Yorker, brandul german de imbracaminte si accesorii, care sa extins agresiv in ultimii doi ani si care urmeaza de multe ori intrarea spaniolilor in diverse centre comerciale, potrivit consultantilor in domeniu.
Unirea Shopping Center din Brasov, lansat in februarie 2008 pe cinci niveluri, in urma unei investitii de 35 de milioane de euro, are o suprafata inchiriabila de 18.000 de metri patrati.
"Cred ca este cea mai buna mutare pe care cei de la Unirea Shopping Center ar putea sa o faca in prezent, mai ales ca aceasta marca este capabila sa mai atraga si alte nume mari si impreuna sa creeze un trafic constant", este de parere Ilan Laufer, directorul general al companiei de consultanta imobiliara Retail Group.

32 mil. euro, vanzarile Zara in cinci magazine
In momentul de fata, Inditex are in Romania noua magazine Zara, dintre care cinci in Bucuresti, urmand ca in acest an sa mai deschida cel putin doua unitati, in centrul comercial Arena Mall din Bacau si in Unirea Shopping Center Brasov.
Brandul Zara a adus retailerului Inditex in 2008, pe vremea cand era prezent cu doar cinci unitati, afaceri de 32,7 mil. euro si un profit net de 6,7 mil. euro, potrivit informatiilor Ministerului de Finante.