Numerele auto intre YAD si SEX. 20.000 de soferi au trecut la placuta cu trei cifre. JOS e interzis, SUS e permis, COW n-ai voie, BOU ajunge pentru toti

Ziarul Financiar 01.02.2010

Regulamentul de aplicare a Ordonantei 195 privind circulatia pe drumurile publice fixeaza o serie de interdictii privind combinatiile literelor de pe placutele de inmatriculare, au declarat pentru Gandul surse din conducerea DRPCIV.

Astfel, nu se poate folosi o combinatie obscena sau care sa sugereze trimiteri explicite la institutiile statului care sa contina grupul de litere GUV, SEN, DPT, SNT, SRI. In urma cu zece ani, un bucurestean a reusit insa sa isi inmatriculeze Trabantul cu titulatura SRI. Exista deja si o masina care circula cu numarul B-215-MAI, purtand codul celebrei Doi s'un sfert. Pe lista interdictiilor figureaza si combinatii dintre care unele au conotatii evident sexuale. Printre acestea COY, CUR, PUL, PIZ, MUI sau MUE. Desi este interzis CUR, sunt permise, insa, ASS, XXX ori SEX. Pe de alta parte, sunt interzise combinatii aparent inofensive, precum DAI, PIX, TOV, ROM ori COW.

In schimb, BOU e permis. Este interzisa si combinatia de litere POC, fiind insa permis sa folosesti... BOC. Ciudateniile interdictiilor nu se opresc aici. Spre exemplu, este interzis sa ai o placuta cu JOS, dar SUS e permis. Permise sunt si grupuri de litere gen PCR sau PDL. Despre ce vor romanii sa scrie pe placutele lor de inmatriculare cititi pe www.gandul.info.