Grupul chinezo-german DHS Deva si-a propus sa vanda biciclete de peste 20 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 01.02.2010

Grupul DHS, unul dintre principalii producatori de biciclete din Romania, controlat de investitori chinezi si germani, a avut o cifra de afaceri de 88 mil. lei (circa 21 mil. euro), in crestere cu 10% fata de anul trecut, cand s-au realizat venituri totale de 80 mil. lei (19 mil. euro). DHS este format din companiile Eurosport DHS, producator local de biciclete, si DHS Bike Parts, care se ocupa cu fabricarea pieselor pentru biciclete. Anul trecut afacerile companiei Eurosport DHS au ajuns la 77,5 mil. lei (aproximativ 18,4 mil. euro), in scadere cu circa 16%. A doua companie membra a grupului din Deva, DHS Bike Parts, a realizat in 2009 o cifra de afaceri de 2,5 mil. lei (aproximativ 600.000 de euro).

"Mizam in urmatoarea perioada de timp pe o evolutie pozitiva a pietei de biciclete, intentia noastra fiind de a ne mentine pozitia pe piata autohtona si de a realiza o crestere substantiala la export. Anul trecut efectele crizei financiare au fost resimtite si de catre noi in ceea ce priveste volumul de vanzari realizat", a declarat pentru ZF Transilvania Lucian Contras, executive managerul Eurosport DHS.

Reprezentatii grupului DHS spun ca piata locala va fi sustinuta si de existenta in ultimul timp a unei infrastructuri pentru biciclete in orasele mari si de promovarea unor mijloace de transport nepoluante.

Parcul national de biciclete includea la sfarsitul lui 2008 putin peste 2 milioane de unitati, in conditiile in care numarul de masini ajungea la 5,3 milioane de autovehicule.

DHS si-a bugetat pentru acest an investitii de peste 2 mil. euro in cresterea capacitatiilor de productie, in total grupul investind de la intrarea pe piata din Romania si pana in prezent peste 18 mil. euro. Pe piata externa, principalul client al DHS este compania Prophete GmbH din Germania.

Pe piata locala principalii clienti sunt Carrefour, Selgros, dar si alte lanturi de supermarketuri, capacitatea lunara maxima de productie a fabricii DHS din Deva fiind de 30.000 de unitati.