Rekkers: Am realizat profitul asumat fata de actionarii nostri

Autor: Andrei Chirileasa 02.02.2010

"Am realizat profitul brut asumat in fata actionarilor nostri, intr-un context economic dificil si provocator care a marcat intreg anul 2009", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania a raportat pentru 2009 un profit brut dupa provizioane de 86,02 mil. lei (20,3 mil. euro), fata de un nivel bugetat de 85 mil. lei, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti.

"A fost un an al maturizarii Bancii Transilvania, ca si companie, atat din punctul de vedere al provocarilor, cat si ca experienta pe piata financiar - bancara. Am acordat maxima atentie politicii agresive de provizionare, managementului riscului, calitatii portofoliului de credite, precum si controlului foarte strict al costurilor. Ne-am adaptat, am valorificat noi oportunitati si am lansat o Platforma Anti-Criza pentru companii si persoane fizice", a mai spus Rekkers.

Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania care nu este controlata de un grup financiar international. La sfarsitul anului trecut, Bank of Cyprus a preluat 9,6% din actiunile TLV. Cel mai mare actionar este BERD cu 15% din actiuni, in timp ce SIF-urile detin 14%, iar Horia ciorcila, presedintele bancii are circa 5%.