Cum vede agricultura romaneasca unul din cei mai mari mosieri ai tarii

Ziarul Financiar 03.02.2010

In 20 de ani de capitalism, Stefan Poienaru, de formatie agronom, a ajuns al cincilea mare agricultor din tara, conducand un grup de firme cu afaceri cumulate de 26 de milioane de euro in 2008. Cum ar trebui sa arate o ferma ideala si ce reteta a aplicat ca sa ajunga aici povesteste chiar el, in exclusivitate pentru BUSINESS Magazin.

In ciuda vestilor proaste pe care le-a adus 2009, Stefan Poienaru ramane optimist: a investit mai mult in materii prime si a lucrat mai bine pamantul decat in anii anteriori, pentru a recupera anul acesta scaderea cifrei de afaceri. "Cei care nu au avut o astfel de abordare pozitiva or sa cupleze doi ani prosti si o sa lungeasca boala", sustine Poienaru. "Nu trebuie sa facem rabat de la tehnologie - cu o tehnologie corespunzatoare se obtin rezultate bune, ajutate si de vreme se obtin rezultate de exceptie", apreciaza omul de afaceri, a carui flota de utilaje are maxim doi ani vechime.

Cititi mai multe despre povestea lui Stefan Poienaru si despre cum ar trebui sa arate agricultura romaneasca pe www.businessmagazin.ro.