Vanzarile Rondocarton Cluj au crescut cu 14%

Autor: Laurentiu Cotu 03.02.2010

Compania Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, care detine fabrici de carton ondulat in Cluj si Targoviste, a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 35 mil. euro, in crestere cu 14% fata de anul precedent.

Cresterea veniturilor fost sustinuta si de punerea in functiune a fabricii din Targoviste in urma unei investitii de 38 mil. euro, noua unitate avand o capacitate anuala de productie de 12.000 de tone de carton ondulat.

"Anul 2009 s-a incheiat mai bine decat ne asteptam si estimam o crestere a afacerilor Rondocarton si pentru acest an. Am castigat cateva contracte noi, astfel ca ne asteptam si la o majorare a exportului cu 5%-7% fata de anul trecut. In ceea ce priveste criza financiara, aceasta va continua in 2010 si nu vedem o revenire a pietei de carton pana cel mai devreme spre finalul anului 2011, inceputul lui 2012"', a declarat Teofil Campean, director general al Rondocarton.

Aproape 70% din productia Rondocarton este vanduta in Romania, iar restul de 30% merge catre export.

Cei mai importanti clienti ai firmei pe piata interna sunt producatorul de carne de pui Agricola Bacau, firma de bauturi racoritoare European Drinks, producatorul de electrocasnice Arctic, Murfatlar, Unilever (pe partea de alimente) si Procter & Gamble.

Rondocarton detine in Romania doua fabrici de carton ondulat, prima unitate inaugurata fiind cea din localitatea Apahida, judetul Cluj, a carei capacitate de productie este de 30.000 de tone de carton ondulat anual. In 2008, Rondocarton a deschis cea de-a doua fabrica de carton ondulat, in Targoviste, insa productia propriu-zisa a fost demarata abia in luna ianuarie a anului trecut.

"Intentionam sa investim in 2010 peste un milion de euro in retehnologizare. Nu ne-am propus sa facem disponibilizari", a spus directorul general al Rondocarton, companie care are 280 de angajati.

Principalii competitori ai firmei din Cluj sunt Romcarton Bucuresti, Dunapack, Ecopack Ghimbav, Vrancart Adjud.

Cine sunt clientii Rondocarton

Sursa: compania