Un roman de 35 de ani, in echipa comerciala a Renault

Autor: Bogdan Alecu 04.02.2010

Mihai Bordeanu, 35 de ani, fostul sef regional al marcii premium Lexus, a intrat de la 1 ianuarie in echipa de conducere a Directiei comerciale a grupului Renault pe piata locala, care controleaza vanzarile Dacia, Renault si Nissan in valoare de aproape 500 mld. euro.

Bordeanu (desen) devine astfel unul dintre putinii romani recrutati de grupul francez pentru echipa de management. Liviu Ion, directorul de comunicare al Renault spune ca Bordeanu ii va raporta lui Fabrice Cambolive, directorul comercial al Renault Romania.

Potrivit unor surse din piata, in cursul acestui an, Mihai Bordeanu il va inlocui in functie pe Rafael Treguer, actualul director de marketing Dacia si Renault, informatie neconfirmata insa de oficialii companiei. Directorul de marketing este responsabil practic de doua marci cu o cota de piata de 35%, pentru acest an marea provocare a intregului departament fiind lansarea si promovarea SUV-ului Duster.

Venirea lui Bordeanu reprezinta cea de-a treia schimbare la nivelul echipei de management din ultimul an, dupa venirea lui Cambolive la conducerea Directiei comerciale si a lui Jerome Olive care l-a inlocuit pe Fran'ois Fourmont in functia de director general al Grupului Renault Romania, care include atat Automobile Dacia, cat si importatorul marcilor Renault si Nissan.