UDMR intrerupe dinastia Brutaru de la Tarom: Conducerea companiei este preluata de un fost director al societatii de cablaje electrice Romcab din Targu-Mures

Autor: Mirabela Tiron 07.02.2010

Gombos Csaba, 40 de ani, director general al producatorului de cablaje electrice Romcab Targu-Mures, a fost desemnat de catre UDMR la conducerea Tarom, in locul Ruxandrei Brutaru. Functia de director general al Tarom a revenit UDMR in urma negocierilor cu PDL.

"Am aflat ieri de aceasta numire. Probabil de saptamana viitoare voi prelua aceasta functie", a declarat Gombos Csaba pentru ZF.

Ruxandra Brutaru a venit la conducerea companiei Tarom in luna ianuarie a anului trecut. Ea este fiica unui fost director TAROM din perioada 1995-1996, Nicolae Brutaru. Ea a ocupat si pozitia de director de marketing la compania aeriana low-cost Blue Air.

Compania de stat Tarom, cel mai important operator aerian de pe piata locala, a incheiat anul trecut cu pierderi estimate la 21 de milioane de euro si cu venituri de 260 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Tarom este controlata in proportie de 96,7% de Ministrul Transporturilor, ceilalti actionari fiind SIF Muntenia, Compania Nationala Aeroportul Bucuresti Otopeni si ROMATSA.