Cititi numai in editia print - Marile retele de farmacii spun adio cresterilor de 40%, iar ritmul de anul trecut revine abia in 2011

Autor: Ioana David 07.02.2010

Principalele retele locale de farmacii, care anul trecut au avut cresteri puternice ale vanzarilor de 20-40%, se asteapta la un avant moderat in 2010, care va fi un an "dificil", urmand ca din 2011 cresterile sa revina la ritmul de anul trecut.

"Vor mai putea fi atinse cresterile de anul trecut. Din 2011 practic va disparea criteriul demografic, cel care limiteaza numarul de farmacii in functie de numarul de locuitori, iar multi farmacisti isi vor putea deschide propriile afaceri. Concurenta va creste exponential cu numarul de farmacii, asadar estimam ca inca 10% din farmacii vor fi absorbite de catre retelele existente sau se vor constitui in alte lanturi farmaceutice, poate asociatii", spune Marcela Samfireag, director general al Gedeon Richter Farmacia (GRF). Compania este parte a grupului ungar Gedeon Richter, iar reteaua de 121 de unitati operationale a fost construita prin achizitii de unitati in intervalul 2006-2008.

Restul in editia print.