Operatorul de cablu al AIG a ajuns la afaceri de 30 mil. €

Autor: Adrian Seceleanu 07.02.2010

Digital Cable Systems (DCS), operator telecom controlat de fondul de investitii AIG, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent, si estimeaza pentru 2010 un avans al veniturilor de 15%.

DCS anticipeaza o crestere de 10% a profitului operational - EBITDA, pe fondul eficientizarii costurilor companiei. Dial Telecom, divizia de business a operatorului, a contribuit cu 5 mil. euro in totalul veniturilor din 2009. 

"Cel mai solicitat serviciu a fost cel de internet, pentru care DCS a raportat o crestere de 30%", au spus oficialii DCS. Compania are peste 200.000 de clienti. Conform estimarilor DCS, serviciile de internet isi vor mentine evolutia pozitiva si in 2010, compania vizand o crestere de 20-30%. De asemenea, in acest an operatorul telecom mizeaza pe cresterea veniturilor prin lansarea de noi servicii si, implicit, prin atragerea a cateva mii de clienti noi.

"Veniturile pot creste in special prin lansarea de servicii noi, dar si din solutiile de date, care are o rata anuala de crestere de cel putin 10% pe ansamblul pietei, evolutie care a fost temperata usor de criza. In aceasta perioada, piata este caracterizata si de o nevoie de eficientizare si de reducere a costurilor, care se resimte atat in cazul operatorilor, cat si de partea clientilor. In 2009, aproximativ 30% dintre clientii Dial Telecom au solicitat renegocierea contractelor, care a fost facuta prin ofertarea de solutii si servicii noi, astfel incat valoarea contractelor nu s-a diminuat", a declarat directorul general al DCS, Dinu Malacopol. Grupul DCS a fost infiintat in 2005 prin fuziunea mai multor companii de cablu.