Cum se circula in Capitala. Firmele de taxi: Luam comenzi doar pe bulevardele principale. Sectorul 4 e cel mai bine deszapezit

Autor: Alexandru Anghel 08.02.2010

Ninsoarea puternica din ultimele zile a diminuat numarul de automobile care circula pe bulevardele bucurestene dar a crescut numarul comenzilor la firmele de taxi.
"Comenzi avem si dublu fata de zilele normale, dar nu putem onora tot. Luam comenzi dar rugam clientii sa iasa la o strada principala, pentru ca nu putem intra pe alei sau stradute", a declarat Marian Mares, directorul firmei de taxi Meridian.

De mai mult de 24 de ore utilajele de deszapezire actioneaza in principalele intersectii si artere rutiere pentru degajarea zapezii insa pe strazile de legatura zapada trece de 10 centimetri.

"Incercam sa circulam in tot orasul dar nu intram peste tot. In principal luam clientii de pe artere principale. Este normal ca acum sa avem comenzi mai multe dar onoram circa 30%", a declarat Anghel Ilie, directorul Cristaxi Service.

Potrivit firmelor de taximetrie, cel mai bine deszapezit sector este Sectorul 4 ( Splai Unirii, Soseaua Giurgiului, Tineretului, Soseaua de Cenntura Sud) iar cele mai mari dificultati de deplasare au fost identificate in Sectorul 5 (13 Septembrie, Cotroceni, Ferentari, Rahova).

"Avem cativa soferi din sectorul 5 care au venit cu autobuzul sa ne zica ca nu pot scoate masinile pe bulevard. Se circula insa iar soferii incerca sa scoata cat mai repede taxiurile pe traseu", a spus Mares.
Reprezentantii RATB au declarat ca laa orele pranzului ritmul de deplasare al mijloacelor de transport in comun este optim pentru circumstantele actuale iar numarul de autobuze a fost suplimentat.
"Suntem in oras, in verificari. Faptul ca nu sunt turisme pe sosea ne ajuta, astfel ca tramvaiul are o viteza de exploatare buna", a declarat Gheorghe Aron, dirctorul RATB.