Producatorii de BCA: Plafonul pentru Prima Casa ar trebui extins la 100.000 de euro

Autor: Catalin Lupoaie 09.02.2010

Asociatia Producatorilor de BCA din Romania (Pro BCA), care detine circa 70% din totalul pietei, considera ca plafonul de garantare, ar trebui sa fie extins la nivelul a 100.000 euro, ceea ce nu ar mai limita potentialii cumparatori si ar asigura un cadru favorabil utilizarii unor materiale de calitate superioara in realizarea noilor constructii.

"Relansarea programului intr-o noua formula trebuie atent analizata, astfel incat sa poata fi aplicat pe un termen mai lung cu asigurarea unei continuitati in ceea ce priveste cadrul de derulare. In aceste conditii, este posibil sa poata fi atinse obiectivele pentru care acesta a fost gandit", spune Marius Marin, vicepresedintele si directorul executiv al Pro BCA. El sustine ca programul Prima Casa ar trebui sa vizeze preponderent achizitia de constructii noi.

PRO BCA reuneste principalele companii producatoare de BCA, in prezent din asociatie facand parte urmatoarele companii: Macon, Celco, Soceram, Ecoblock, Somaco Grup Prefabricate si Xella RO, in discutie fiind si intrarea companiilor Prefab, Elpreco si Alba Aluminiu.