Ce cred consultantii despre Prima Casa 2: Constructiile de la zero nu au cum sa fie stimulate, preturile s-ar putea sa creasca

Ziarul Financiar 09.02.2010

Cu o saptamana inainte de prezentarea noii variante a programului guvernamental Prima Casa, posibilitatea majorarii plafonului de garantare aparte tot mai des ca o cerinta din partea consultantilor, constructorilor si dezvoltatorilor imobiliari, stimularea constructiilor de la zero fiind de asemenea dorita. Lucrurile nu sunt insa asa de simple pe cat par, scrie BUSINESS Magazin.

"Cu exceptia caselor, constructiile noi nu pot fi stimulate, deoarece este foarte greu sa se finanteze direct clientii pentru apartamente intr-un bloc nou", considera Ionut Bordei, directorul departamenteului rezidential din cadrul CBRE Eurisko. "Asta s-ar putea face daca avem toti clientii odata - ceea ce este visul oricarui dezvoltator, dar e in acelasi timp SF. Oricum, s-ar putea rezolva daca banii din credit vin pe parcursul constructiei, nu la sfarsit; altfel nu se poate rezolva problema finantarii blocului", adauga Bordei.

Cititi mai multe despre schimbarea programului Prima Casa pe www.businessmagazin.ro