Romtelecom recunoaste oficial achizitia New Com: asteptam OK-ul de la Concurenta

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 09.02.2010

Romtelecom, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie fixa de pe piata locala, a admis in premiera ca a achizitionat furnizorul de comunicatii New Com, care avea aproximativ 70.000 de clienti, iar acum asteapta OK-ul Consiliului Concurentei, confirmand astfel informatiile publicate de ZF in editia din 14 ianuarie 2010.

Tranzactia a fost realizata prin Nextgen Communications, o companie detinuta integral de Romtelecom, care ofera servicii de cablu TV, internet si telefonie fixa.
"NextGen a incheiat un contract cu firma NewCom Telecomunicatii pentru preluarea unor parti din reteaua detinuta de aceasta din urma in peste 100 localitati. Numarul total de clienti preluati prin aceasta operatiune se ridica la aproximativ 70000. NextGen a mai preluat anul trecut tot de la NewCom Telecomunicatii alte parti din retea din 5 localitati, reprezentand aproximativ 30000 clienti de internet, televiziune si telefonie. Acordul urmeaza sa fie analizat de Consiliul Concurentei, iar preluarea efectiva se va realiza dupa primirea autorizarii acestuia", a declarat pentru ZF Ovidiu Ghiman, Director Executiv Strategie si Dezvoltarea Afacerii al Romtelecom. "
NextGen Communications a semnat pe 22 decembrie 2009 achizitia integrala a companiei New Com, potrivit unui document publicat pe Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Banca Transilvania, compania care a introdus datele in sistem, enumera in cadrul documentului mai multe garantii aduse de New Com pentru un credit, printre care si un cont bancar cu "un sold de 6,334 milioane de dolari ce urmeaza a fi incasati in baza contractului de vanzare - cumparare incheiat la data de 22.12.2009 intre SC New Com Telecomunicatii si SC NextGen Communication".
Datele privind contul bancar al New Com, in care compania urma sa primeasca 6,3 mil. dolari de la Romtelecom, reprezinta primele si deocamdata singurele date oficiale privind valoarea tranzactiei - stabilind astfel si o valoare minima a achizitiei. Surse de pe piata telecom evaluasera tranzactia dintre cele doua companii la 14 mil. euro - respectiv aproximativ 200 de euro pentru fiecare dintre cei 70.000 de abonati castigati de Romtelecom de la New Com. Valoarea tranzactiei nu a fost confirmata de niciuna dintre cele doua companii.

Pe de alta parte, Romtelecom a hotarat, in decembrie 2009, majorarea capitalului social al Nextgen cu 26,31 milioane de lei, la 26,49 milioane de lei, prin conversia imprumuturilor acordate anterior companiei.