Takata a ajuns la 5.000 de oameni in fabrica din Arad

Autor: Alexandru Anghel 09.02.2010

Takata Petri, producatorul de componente auto japonez, a angajat mai mult de 1.100 de oameni in cursul anului trecut, depasind 6.400 de angajati in unitatile de productie din Arad si Sibiu.

Cresterea efectivului salarial a fost realizata pe baza relocarii unor linii de productie din Polonia, unde compania a inchis o fabrica, si in urma cresterii comenzilor din partea producatorilor de automobile premium.

Takata are drept clienti producatori auto precum Honda sau Mercedes, pentru care furnizeaza volane, centuri si aribag-uri.

Takata, cu afaceri de 269 de milioane de euro in 2008 in Romania, are a doua unitate de productie ca marime din industria locala de componente auto, in Arad (volane si centuri auto), unde lucreaza aproape 5.000 de oameni. Reprezentantii companiei au declarat ca in urma intrarii in productie a unor noi repere si a cresterii comenzilor a fost necesara recrutarea a 900 de angajati in 2009.

Cel mai mare angajator din sector este in continuare Lisa Draxlmaier (cablaje auto), care avea in 2008 in fabrica din Pitesti mai mult de 9.000 de oameni.