Se contureaza anotimpul rechemarilor: Honda recheama inca 440.000 de masini cu probleme la sistemele de airbag. Modelele de pe piata europeana nu sunt afectate

Ziarul Financiar 10.02.2010

Grupul auto nipon Honda a anuntat ca va rechema inca 440.000 de autovehicule pentru a remedia probleme ale sistemului de airbaguri, iar totalul masinilor chemate in service pentru astfel de defectiuni a ajuns la 950.000 de unitati, informeaza Reuters.

Conform companiei de PR a importatorului Honda Trading Romania, Infinit PR, modelele care vor fi rechemate sunt doar cele de pe piata americana, piata europeana nefiind afectata de acest program.

Constructorul, al doilea ca marime din Japonia, a lansat programul de rechemare a autovehiculelor dupa ce probleme ale sistemului de airbaguri au fost legate de decesul unei persoane si ranirea altor 11 in SUA.

Anuntul Honda vine intr-un moment dificil pentru industria auto mondiala, in care companile incearca sa atraga clienti dupa declinul accentuat al pietei in 2009.

Toyota, cel mai mare grup auto la nivel mondial, se confrunta cu un val de critici privind probleme legate de siguranta autovehiculelor produse si modul de abordare a acestora.

Conducerea Toyota a anuntat, marti, ca a extins un program de rechemari care viza 8,1 milioane de unitati, pentru a include peste 400.000 de autovehicule hibrid Prius si aproximativ 7.300 de modele Camrys. De asemenea, in SUA au aparut tot mai multe reclamatii legate de sistemul de directie al autoturismelor Corolla, aceste modele fiind pe locul doi in topul vanzarilor de pe piata americana.