Biserica Ortodoxa se amesteca in scandalul Flacarii Violet: "Vrajitoarele ofera pseudosolutii"

Autor: Doina Anghel 10.02.2010

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane ii sfatuiesc pe credinciosi sa nu apeleze la vrajitoare daca se simt amenintati, pentru ca "lucraturile" lor sunt opera Diavolului si ii indeparteaza pe oameni de credinta. Interventia BOR are loc dupa ce mai multe vrajitoare din Cluj au pretins ca pot desface un asa -zis blestem al Flacarii Violet care s-a abatut asupra Parlamentului Romaniei.

"Biserica Ortodoxa condamna astfel de practici si ii sfatuieste pe oameni sa nu recurga la asa ceva, pentru ca se indeparteaza de spiritul credintei... Sunt manifestari care nu au de-a face cu Dumnezeu, ci doar cu Diavolul", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bogdan Ivanov, intrebat despre ritualul de la Cluj-Napoca al celor cinci vrajitoare.

Puterea "Flacarii Violet" a fost adusa pentru prima data in discutia publica de liderul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si apoi de liderul social-democrat MIrcea Geoana, care a sustinut ca Traian Basescu ar fi castigat alegerile prezidentiale cu ajutorul unui parapsiholog care s-a folosit de puterile flacarii violet. Basescu a respins acuzatiile.