Acuzatii grave la adresa premierului Boc: in 2009 a refuzat sa semneze OUG de interzicere a drogurilor usoare

Ziarul Financiar 14.02.2010

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a sustinut, duminica, intr-o conferinta de presa, ca anumite grupuri de interese PDL din guvernul Boc sunt legate in mod direct de afacerea cu droguri usoare, el precizand ca va solicita infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara in acest sens, informeaza Mediafax.

Surupaceanu si-a motivat acuzatiile prin faptul ca Guvernul Boc a emis o OUG privind interzicerea plantelor si produselor etnobotanice care permitea comerciantilor sa isi distruga singuri stocurile de droguri usoare, ceea ce le-a oferit, practic, acestora posibilitatea de a-si vinde marfa pe piata neagra.

El a aratat ca operatiunile sunt deja facute sub forma lichidarilor de stocuri la preturi foarte mici si prin antedatarea facturilor de vanzare fata de termenul de intrare in vigoare a respectivei OUG.

Surupaceanu a precizat ca, in acest fel, niciun gram de drog usor nu va ajunge sa fie distrus.

"Aceasta este devarata motivatie a guvernul Boc de a promova o asemena OUG dupa ce Parlamentul a votat Legea anti-drog. In lege nu era specificat acest ajutor de zece zile, cu ghilimele de rigoare, acordat comerciantilor de droguri pentru a-si lichida stocurile. In schimb, in ordonanta guvernului Boc exista acest ajutor", a spus Surupaceanu.

El a aratat ca in august 2009 premierul Emil Boc a refuzat sa semneze OUG de interzicere a drogurilor usoare, initiata de ministrul Sanatatii de atunci, Ion Bazac, si, in paralel, in septembrie 2009 Comisia prezidentiala de analiza a riscurilor sociale recomanda opiniei publice consumul de droguri usoare. Despre acuzatiile aduse de deputatul PSD Mugurel Surupaceanu la adresa premierului Emil Boc cititi pe www.mediafax.ro.

Surupaceanu mai este cunoscut pentru initiativa legislativa de impozitare a averilor celor cu venituri mari.