De maine, plafoane marite la „Prima casa”

Autor: Razvan Voican 15.02.2010

Ministerul Finantelor va prezenta in sedinta de guvern de maine actul normativ privind modificarea programului "Prima casa", cu trei trepte de garantare - 60.000, 70.000 si 75.000 de euro in functie de tipul locuintei, afirma ministrul finantelor Sebastian Vladescu.

"Actul normativ intra miercuri in sedinta guvernului pentru ca nu am considerat necesar sa organizam o reuniune speciala, chiar daca teoretic progamul se intrerupe pentru cateva zile", a declarat Vladescu pentru ZF.

El spune ca plafonul de garantare va ramane la 60.000 de euro pentru locuintele vechi, in timp ce pentru locuintele noi va creste la 70.000 de euro in cazul achizitiei/constructiei individuale, respectiv la 75.000 de euro in cazul proiectelor de constructie a mai multor apartamente prin asociererea solicitantilor de credit.

Ieri a expirat termenul pentru incheierea de antecontracte in forma veche a programului "Prima casa".

Cei care au apucat sa incheie antecontracte de cumparare a unei locuinte pana la 15 februarie pot continua sa isi finalizeze dosarele, iar bancile care mai au plafon de garantare sa le trimita spre aprobare la Fondul de Garantare a Creditelor.