Cum arata cel mai "hardcore" BMW - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 16.02.2010

BMW a lansat noul M3 Coupe, printre cele mai dinamice modele ale constructorului bavarez, la o diferenta de cateva luni de la prezentarea noilor versiuni facelift ale Seriei 3. Noul M3 facelift dispune de acelasi motor V8 care dezvolta 420 CP, putere transmisa numai puntii spate.

Spre deosebire de generatia anterioara, noul M3 prezinta mici schimbari pe care le regasim si la facelifturile realizate modelelor "civile" precum faruri cu tehnologie LED si stopuri de culoare rosie.
Pentru a-l face si pe M3 ceva mai "verde", cei de la BMW i-au montat un sistem Start/Stop pentru a reduce consumul de combustibil. Acest sistem poate echipa atat versiunile cu transmisie manuala cu sase trepte, cat si pe cele cu transmisia automata DKG Drivelogic cu sapte trepte. Astfel, cu ajutorul acestui sistem, consumul mediu de combustibil este redus la 11,2 litri/100 km, fata de 12,4 litri/100 km pentru modelul anterior.

Ca si in cazul Seriei 1, si noul M3 va putea fi echipat cu un pachet de performanta, care include o micsorare a garzii la sol cu 10 mm, jante pe 19 inchi, si un program Sport care controleaza sistemul de stabilitate si taria amortizoarelor.

Pretul noului M3 va fi de aproximativ 80.000 de euro si va fi lansat in cursul acestui an si pe piata locala.