Colao, Vodafone: Va trebui sa schimbam tarifele la net mobil. Nu se poate ca firmele sa fie in aceeasi retea cu cei care trag muzica de pe net, la acelasi pret

Ziarul Financiar 17.02.2010

Cresterea exploziva a utilizarii internetului de pe telefonul mobil, pe fondul avansului inregistrat de numarul de clienti dar si a obiceiurilor de consum ale consumatorilor si clientilor, va obliga operatorii sa modifice tarifele pentru serviciile de net mobil, a declarat la Congresul GSM de la Barcelona Vittorio Colao, directorul executiv al Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume.

Retelele de telefonie mobila au ajuns atat de aglomerate incat Vodafone ia in considerare o posibila crestere a tarifelor pentru clientii de business, pentru a le garanta o acoperire de calitate, scrie publicatia britanica Daily Telegraph.

"Nu putem avea aceeasi retea folosita in acelasi timp si de clientii de business si de utilizatorii care descarca muzica de pe internet, la acelasi pret. Va trebui sa segmentam reteaua in mai multe feluri, poate si intr-un sistem care sa aiba 15 pana la 20 de paliere", a declarat Colao, potrivit publicatiei britanice.