Importatorul DAF vede afaceri in crestere cu 15%

Autor: Laurentiu Cotu 18.02.2010

EVW Holding din Cluj, importator si distribuitor al camioanelor DAF in Romania, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 60 mil. euro, in crestere cu circa 15% fata de anul trecut, ca urmare a unei usoare revigorari a pietei de camioane.

"Deblocarea fondurilor pentru dezvoltarea infrastructurii, programele investitionale sustinute prin fonduri europene, reducerea ratei dobanzilor si relaxarea conditiilor de acordare a leasingului auto sunt doar cativa dintre factorii care pot influenta pozitiv in acest an vanzarile de camioane. Consideram totodata necesara demararea unui program de reinnoire a parcului auto si pentru camioane", a declarat pentru ZF Transilvania Timotei Giurgi, director general EVW Holding.

In 2009, afacerile companiei au scazut la 52 mil. euro, fata de 135 mil. euro in urma cu un an.

Reprezentantii companiei clujene spun ca anul trecut recesiunea a afectat in mare masura activitatea EVW Holding, in conditiile in care din cele aproximativ 800 de camioane estimate a fi comercializate in 2009 s-au vandut doar 373 de unitati. "Activitatea companiei din prima luna a anului ne arata o usoara revigorare a pietei de camioane, in timp ce vanzarile de piese, anvelope si serviciile after sales se mentin pe un trend pozitiv." In 2008 EVW Holding a vandut 1.300 de camioane DAF, fata de 373 de unitati comercializate anul trecut, si avea o cota de piata de circa 20%. Cei mai importanti competitori ai firmei clujene sunt Mercedes-Benz si Volvo. EVW Holding este detinut de doi antreprenori locali - Ioan Chita cu o participatie de 33% din actiuni si Mircea Dorel Muresan cu 17% din titluri - si de grupul olandez E VAN WIJK, cu 50% din actiuni, potrivit datelor Registrului Comertului.