Cele mai mari 10 magazine din mallul Sun Plaza vin pentru prima data in sudul Capitalei

Autor: Cristina Stoian 18.02.2010

Sun Plaza, cel mai mare proiect de mall din Capitala, dezvoltat in urma unei investitii de 200 de milioane de euro, va aduce in 25 februarie, cand este programata deschiderea, noutati semnificative in ceea ce priveste chiriasii doar pentru zona de sud a orasului.
Cea mai mare parte a chiriasilor Sun Plaza au deja magazine in Romania, tinand cont ca perspectivele de extindere a retailului sunt scazute in acest an, iar intrarile pe piata locala aproape inghetate.
Deschiderea Baneasa Shopping City a adus cateva zeci de branduri noi in Romania, in Liberty Center a fost inaugurat primul patinoar acoperit intr-un centru comercial, in timp ce AFI Palace Cotroceni a adus prima sala de cinematograf IMAX.
Sun Plaza vine in schimb cu zece magazine, cele mai mari, care nu sunt prezente in niciunul dintre cele trei centre comerciale direct concurente - Vitantis, Grand Arena si City Mall.
"Singura posibilitate de a intra branduri noi in Romania este practic prin intermediul celor care detin astazi francize aici si, in ciuda unui 2009 dificil, si-au mentinut o pozitie buna. Pentru anul acesta au fost programate extinderi ale companiilor mari si mijlocii, chiar daca proiectele lor se aproba mult mai greu in 2010 in structurile de conducere. In Sun Plaza, cei mai multi retaileri sunt companii prezente deja de ani buni pe piata", a declarat Ilan Laufer, directorul general al companiei de consultanta imobiliara Retail Group.
Noutatea? Accesul direct de la metrou si faptul ca retailerii Cora, Mobexpert, Inditex, C&A sau BauMax intra pentru prima data intr-un centru comercial din sudul Capitalei, acoperind o zona cu aproximativ 400.000 de locuitori.
Cei mai mari retaileri de imbracaminte din centrul comercial Sun Plaza sunt Inditex, care a preluat aproape 3.000 de metri patrati pentru patru din cele sapte branduri pe care le detine in Romania (Zara, Bershka, Pull& Bear si Stradivarius), C&A, New Yorker, Marks & Spencer si Debenhams, fiecare ocupand spatii intre 1.000 de metri patrati si 2.000 de metri patrati.
"Avem avantajul de a vedea pe factura cat de des livram in sectoarele 4 si 5. Celelalte magazine din Bucuresti vand destul de putin in aceste sectoare, ceea ce ma face sa sper ca vom vinde mai mult cu acest magazin", spune Dan Sucu, presedintele grupului Mobexpert, care admite ca deocamdata vorbeste mai mult despre "sperante" si mai putin despre "certitudini".
Cu 80.000 de metri patrati, suprafata inchiriabila, Sun Plaza va deveni cel mai mare mall din tara, depasind centre comerciale precum AFI Palace Cotroceni sau Baneasa Shopping City.