O firma americana deschide un centru soft la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 18.02.2010

Compania americana PGP Corporation, una dintre cele mai mari companii mondiale de sofware pentru securitatea si protectia datelor, intentioneaza ca in acest an sa deschida primul birou din Romania, in Cluj-Napoca.
Potrivit site-ului bestjobs.ro, PGP Corporation cauta pentru Cluj cinci angajati pe posturile de senior release engineer, site general manager, lead messaging software engineer, lead linux software engineer si program manager engineering. Recrutarea si selectarea viitorilor angajati PGP Corporation pentru centrul din Cluj-Napoca se desfasoara prin intermediul firmei romano-americane Recognos Romania, dezvoltator local de aplicatii web si software.
"Ne ocupam de recrutarea angajatilor PGP Corporation pentru biroul care urmeaza sa fie deschis in acest an la Cluj. Compania americana nu are alte sedii deschise in Romania, iar pentru biroul din Cluj cautam in prezent cinci persoane. Nu stim daca numarul de angajati va crestere odata cu inaugurarea centrului insa, in prezent, PGP Corporation cauta cinci persoane", au declarat reprezentantii Recognos Romania. Compania a contribuit pana in prezent si la deschiderea la Cluj a birourilor de dezvoltare software a companiilor americane Opsware Software si Micronets Corporation. PGP Corporation are sediul central in SUA si unitati de operare in Anglia, Germania, Franta si Japonia.
Compania se ocupa cu dezvoltarea aplicatiilor software pentru criptarea e-mailuri-lor si a datelor. PGP Encryption Platform este un set de aplicatii integrate pentru securitatea datelor pentru e-mail, laptop-uri, desktop-uri, mesagerie instantanee, smartphone-uri, stocare in retea, transfer de fisiere, procese automatizate si backup.
Solutiile PGP sunt utilizate de mai mult de 110.000 de companii si de agentii guvernamentale, potrivit datelor de pe pagina web a companiei. Printre clientii PGP Corporation se numara Bertelsmann Media Worldwide, o companie globala mass-media cu angajati in 60 de tari, Baylor University, ACS, Airbus, BAE Systems, Lockheed Martin, Continental Corporation, BNP Paribas, KfW Bankengruppe, Harvard University Information Systems Division, Texas State Bank, SAR, PHNS, Lundbeck A/S, SIRVA, Inc, Software AG. Clientii PGP Corporation sunt din domeniile telecomunicatii, farmaceutice, electronice, banci comerciale, aeronautica, companii de asigurari de sanatate, companii petroliere.
Numarul de angajati ai PGP Corporation este de 325 de persoane, compania realizand in 2008 o cifra de afaceri de 31,7 mil. dolari. PGP Corporation a fost infiintata in anul 2002.
Compania Recognos Romania, care se ocupa de recrutarea angajatilor PGP Corporation pentru biroul din Cluj, a fost infiintata in anul 2.000 si este specializata in proiectare si dezvoltarea aplicatiilor distribuite si medii de colaborare WEB 2.0. Recognos Romania nu face doar outsourcing clasic, ci dezvolta aplicatii software, sisteme si servicii pentru piata internationala de IT, actionariatul companiei fiind romano-american.