PleaseRobMe, site-ul care iti spune ce case pot fi jefuite, aratand pericolele la care se supun cei ce dau informatii prea multe despre ei insisi

Ziarul Financiar 19.02.2010

Un site internet numit PleaseRobMe a fost lansat recent pentru a arata pericolele la care se supun internautii care ofera prea multe informatii despre ei insisi, in principal pe site-urile de socializare, informeaza Times Online.

Astfel, site-ul strange laolalta informatii de pe Twitter de la oamenii care publica informatii cu privire la locatia in care se afla, aratand astfel ca daca in acel moment se afla intr-un bar, casa lor poate fi foarte usor sparta.

Site-ul olandez listeaza "toate acele case goale" oferind astfel multe "noi oportunitati". Informatiile privind locuintele goale pot fi gasite fie dupa oras, fie dupa numele de utilizator al celui care foloseste Twitter.

Conform dezvoltatorilor site-ului, programarea a tinut doar cateva ore, munca fiindu-le inlesnita de un joc social numit Foursquare, care se bazeaza pe locatia din lumea reala a fiecarui jucator.

In Foursquare, o aplicatie gratuita ce poate fi accesata prin intermediul telefonului mobil, oamenii trimit mesaje prietenilor si altor jucatori, inclusiv prin intermediul Twitter, pentru a spune unde se afla.