Un producator de tamplarie PVC din Cluj ia 1,3 milioane de euro de la UE

Autor: Adriana Rosoga 24.02.2010

Producatorul de tamplarie PVC si aluminiu Plast Technik din Cluj-Napoca va primi o finantare nerambursabila de 1,3 mil. euro pentru constructia unei hale de productie si achizitionarea de utilaje.

"Avem o hala de productie a tamplariei PVC si aluminiu cu o suprafata de 2.500 de metri patrati si o capacitate de productie de 200 - 250 de ferestre in opt ore. Proiectul l-am realizat pentru a creste capacitatea de productie la 500 de ferestre in opt ore si pentru a construi o fabrica de productie a sticlei termoizolante, sticla pe care pana acum o achizitionam de la alti furnizori", spune Florin Tataru, proprietarul Plast Technik care a pornit afacerea in domeniu in 1998.

Proiectul "O fereastra spre competitivitate" a fost depus cadrul programului sectorial cresterea competitivitatii economice si are o valoare de aproape 3 milioane de euro.

"Vom face o hala de productie de 7.000 de metri patrati care va cuprinde spatii pentru birouri, un spatiu de productie tamplarie PVC si aluminiu si o fabrica de productie de sticla termoizolanta pentru pachetul termoizolant. Tot prin proiect vom achizitiona utilaje de prelucrare a profilelor PVC, aluminiu si a sticlei."

Firma a depus proiectul in august 2008, iar in septembrie anul trecut firma a aflat ca a castigat proiectul. Implementarea proiectului se va face in trei etape pe parcursul a

18 luni.

"Prima etapa va consta in constructia halei, vom monta ulterior utilajele, iar a treia etapa este darea in folosinta. Am demarat procedura de achizitie a utilajelor, am realizat proiectul pentru constructia halei si am numit managerul de proiect. Partea de cofinantare o vom asigura din fonduri proprii si credite. Suntem in discutii avansate pentru a accesa un credit", mai spune Tataru.

Compania pe care o conduce si care are 60 de angajati a avut in 2008 o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, iar anul trecut afacerile au scazut cu 25-30%. Plast Technik vinde, printr-o retea proprie de zece magazine, produse de tamplarie PVC cu geam termopan, 20% din productie fiind destinata exportului in Italia si Franta.

Cine ia banii:

Compania: Plast Technik din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: productie de tamplarie PVC si aluminiu

Proiectul: "O fereastra spre competitivitate"

Valoarea finantarii: 1,3 milioane de euro

Valoarea totala a proiectului: 3 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008: 2,5 milioane de euro