De ce costa mai mult noul sediu SPP? Pentru ca "asa e practica frecventa, sa mai creasca pretul"

Ziarul Financiar 24.02.2010

In plina criza economica, valoarea contractului pentru construirea sediului Serviciului de Protectie si Paza a fost majorata cu peste 500 de mii RON, printr-un act aditional, acuza Mugur Ciuvica, prin Grupul de Investigatii Politice, informeaza Gandul.

In replica, seful SPP, generalul Lucian Pahontu, a declarat ca procedurile sunt transparente si legale, iar sumele suplimentare se incadreaza in prevederile legii. SPP a reactionat si printr-un comunicat, in care explica de ce s-a ajuns la cheltuirea unor sume suplimentare. Miza disputei, cele 184 de milioane de RON, banii alocati noului sediu SPP.

Potrivit GIP, contractul de ridicare a sediului SPP a fost atribuit in 12 martie 2009 firmei Bog'art SRL. In data de 2 decembrie 2009, SPP a incheiat cu Bog'art un act aditional la contractul pentru construirea sediului SPP, prin care contractul initial a fost majorat cu 577.786 RON, fara TVA, pentru "executarea unor lucrari neprevazute in contract".

Asta dupa ce suma maxima alocata noului sediu fusese majorata cu 45 la suta, astfel incat suma alocata initial, de 127 milioane RON, a ajuns la 184 milioane RON.

In plus, sustine GIP, SPP are deja un sediu in Palatul Parlamentului pentru amenajarea si renovarea caruia s-au cheltuit de-a lungul anilor milioane de euro. Aflati care sunt explicatiile SPP pentru cresterea pretului pentru contractul de construire a noului sediu SPP pe www.gandul.info.