Seful Eurogroup atentioneaza - Grecia trebuie sa reduca cat mai repede cheltuielile

Ziarul Financiar 28.02.2010

Grecia trebuie sa raspunda cat mai repede problemelor cu care se confrunta reducatnd cheltuielile publice, contribuabilii din Uniunea Europeana nefiind prea dornici sa corecteze erorile de management ale guvernelor care s-au succedat la conducerea Greciei, a declarat, duminica, seful grupului ministrilor de finante din zona euro, citat de publicatia elena Eleftherotypia.

"Grecia trebuie sa isi intensifice eforturile in vederea limitarii deficitului public", a spus premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, seful grupului euro.

"Trebuie sa se concentreze pe reducerea cheltuielilor si asupra modalitatilor de crestere a veniturilor". "Grecia trebuie sa intelegea ca contribuabilii din Grecia, Belgia sau Luxembourg nu sunt pregatiti sa corecteze greselile de politica fiscala ale Greciei".

Comentariile vin cu o zi inainte ca comisarul european pe probleme de economie Olli Rehn sa ajunga la Atena in vederea supravegherii stadiului in care se afla programul de reducere a cheltuielilor realizat de guvernul grec.