Start la Rabla pentru biciclete, role si undite in vestul capitalei

Autor: Cristina Stoian 28.02.2010

Inspirati de programul aplicat de sectorul auto, retailerii au recurs, incepand de anul trecut cand vanzarile au scazut din cauza crizei financiare, la promotii de inlocuire a produselor vechi cu unele noi din magazine, fie ca era vorba de pantofi sau scaune, fie de blugi sau cosmetice. Dupa ce companii ca Base Team si Intersport au dat startul in retailul de articole sportive "programului rabla la adidasi si incaltaminte pentru skateboard", a venit randul Decathlon sa aplice o astfel de promotie pentru biciclete, role, patine sau undite.

Singurul magazin de articole si echipamente sportive Decathlon, situat in centrul comercial Militari Shopping Center din vestul Bucurestiului pregateste pentru luna martie o promotie care implica schimbul de biciclete, role sau echipamente de fitness. "Clientul vine cu bicicleta, cu undita, rolele, caiacul sau racheta de tenis, noi estimam un pret, iar in schimbul acestora primeste un bon de cumparare in valoarea estimata a produsului adus. Cu acest bon poate face cumparaturi in magazin, fara a fi constrans sa aleaga din produsele din promotie", explica unul dintre vanzatorii din Decathlon. Colectarea produselor va avea loc intre 18 si 26 martie, iar valorificarea bonurilor se poate face din 20 martie pana pe data de 28 in aceeasi luna.

La jumatatea anului trecut, clientii Intersport primeau o reducere de 20% la o pereche de adidasi noi achizitionati odata cu predarea unei perechi vechi de incaltaminte. Un alt exemplu este Lee Cooper, care acorda 100 de lei oricarei perechi de blugi vechi cu conditia ca banii sa fie folositi in schimbul alteia noi.