Teodor Pop a plecat de la RED, dezvoltatorul proiectului „suspendat” Armonia Braila

Autor: Cristi Moga 28.02.2010

Teodor Pop, unul dintre actionarii minoritari si director general al companiei de dezvoltare imobiliara RED Management Capital, a parasit firma dupa o colaborare de peste patru ani cu compania controlata de fondurile de investitii Warburg Pincus si GED, perioada in care au fost dezvoltate doua centre comerciale si un ansamblu rezidential.

Pop, 41 de ani, va ramane in piata imobiliara urmand sa se concentreze asupra unor proiecte rezidentiale proprii, dupa ce pachetul de actiuni pe care il detinea in RED a fost redistribuit celorlalti actionari.

"Imi propun sa dezvolt ansambluri rezidentiale, fie de lux, fie ieftine, proiecte compatibile cu programele de sustinere guvernamentala. Nu am cumparat inca terenuri deoarece consider ca trebuie intai sa ai un proiect clar, abia apoi treci la achizitii", a declarat Pop pentru ZF, fara a da detalii cu privire la pachetul financiar cu care a plecat din firma.

RED si-a restrans puternic activitatea pe piata locala, astfel ca jumatate din cei peste 40 de angajati au parasit compania in ultimele luni.

"Ne-am redus echipa in linie cu activitatea pentru a regandi intregul plan de investitii. Nu mai vrem sa ne grabim cu livrarea unor proiecte, cu exceptia centrelor comerciale Cadran din Marghita si Husi, pentru care avem finantare", a declarat Andrew Stear, managing partner al RED.

Compania detine numeroase terenuri in diverse orase din tara, din Satu Mare si Baia Mare pana in Constanta sau Iasi. Majoritatea acestor proiecte sunt, intr-un fel sau altul, blocate.

"Proiectul din Constanta (World Trade Center, mall si birouri - n.r.) este amanat pentru 2012. In prezent suntem in proces de cautare a unui alt constructor. Am oprit centrul comercial de la Satu Mare deoarece vrem sa reluam procesul de inchiriere. La Iasi vom repozitiona proiectul de locuinte in campus studentesc cu o capacitate de 1.200 de locuri, iar prima faza a parcului hi-tech din Iasi va incepe anul viitor. Incercam sa repozitionam proiectul din Braila (a carui activitate a fost suspendata in vara anului trecut - n.r.), dar foarte putini retaileri cauta sa se extinda in aceasta perioada", a precizat Stear.

In afara proiectului de la Braila, RED a mai realizat centrul Armonia din Arad, vandut catre Immoeast, si a fost coactionar in ansamblul de locuinte Natura Residence din Bucuresti.

"Asa este real estate-ul. Merge cu suisuri si coborasuri. Principalul obiectiv acum este sa «hold the fort» (ne mentinem pe piata - n.r.)", a concluzionat managerul de 57 de ani, care a mai fost implicat pe piata locala in dezvoltarea parcului de afaceri IRIDE din Pipera.