Soloman vinde reteaua Ethos amenintata cu insolventa de creditori

Autori: Mihaela Popescu , Ioana Mihai 01.03.2010

Ion Soloman a vandut reteaua de 21 de supermarketuri Ethos, unul dintre marii retaileri alimentari romani care se confrunta cu probleme importante de lichiditati din cauza crizei, informeaza Business Magazin citand surse din piata. Cumparatorul ar putea fi o companie elena de retail, Vismonto Trading, care intentioneaza sa pastreze o parte din magazine si sa transforme restul unitatilor in outlet-uri de haine, au declarat pentru ZF surse din piata de retail. Contactat de ZF, Soloman nu a dorit sa comenteze pe baza acestor informatii.

La finele anului trecut, proprietarul Ethos si-a transferat supermarketurile pe o firma nou infiintata, Ivet Logistic, lucru care insa nu a adus modificari in actionariatul retailerului. Intre timp, fostul operator al retelei - compania Ivet Comprod - asaltat de creditori, a intrat in insolventa, fiind inregistrate in acelasi timp mai multe cereri de intrare in insolventa si pentru Ivet Logistic la Tribunalul Bucuresti.

Ethos, unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri cu capital autohton, este o afacere de familie care in 2008 a realizat vanzari de 33 mil. euro. Sotii Soloman au deschis primul magazin alimentar in 1992, reteaua de supermarketuri Ethos fiind dezvoltata in Bucuresti incepand cu anul 2001.