Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 02.03.2010

Mandelson cere schimbarea regulilor care reglementeaza achizitiile

Lord Mandelson a cerut inasprirea regulilor care reglementeaza achizitiile pentru a ajuta companiile sa evite preluarile ostile animate de ceea ce el numeste "un acord convenabil". Ministrul pentru comert a expus o serie de propuneri, inclusiv posibilitatea de a bloca acorduri care nu primesc sustinerea a cel putin doua treimi din actionari.

Fondurile suverane din Asia se inghesuie sa sustina vanzarea diviziei din Asia a AIG

Fonduri suverane din China si Singapore au venit in ajutorul fondului Prudential in incercarea acestuia de a achizitiona in schimbul sumei de 35,5 mld. dolari AIA, divizia din Asia a AIG. Aceasta este o mutare strategica ce ar putea ajuta investitorii sustinuti de stat sa primeasca o participatie substantiala in cadrul celui mai mare asigurator din regiune. Aceasta situatie sugereaza ca fondurile suverane sunt pregatite sa injecteze bani in acest sector, in special in acorduri de pe pietele lor de baza.

Temerile legate de problemele fiscale se reflecta asupra lirei

Lira sterlina s-a depreciat pe pietele valutare dupa ce investitorii au expus posibilitatea ca dupa alegerile ce sunt asteptate a avea loc in mai, sa nu existe nici un partid cu majoritate in Parlament. Lira a pierdut aproape 4 centi in decurs de doua ore, coborand sub pragul cheie de 1,5 dolari. Traderii au spus ca temerile legate de problemele fiscale ale statului stau in spatele deprecierii monedei nationale britanice.