Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Roşca 03.03.2010

Liberal democratii ies la inaintare pentru a calma pietele

Liberal democratii au incercat sa calmeze pietele financiare tulburi cu o promisiune, aceea de a nu utiliza pozitia lor pivotala intr-un parlament unde nici un partid nu detine majoritatea pentru a conduce la organizarea de noi alegeri. Nick Clegg, liderul liberal-democratilor, a spus ca partidul sau va actiona ca "garantul stabilitatii fiscale" daca viitoarele alegeri nu vor avea un castigator clar.

Decizia Prudential de a achizitiona AIA pusa sub semnul intrebarii

Actiunile Prudential au pierdut aproape 20% din valoarea lor dupa ce compania a fost de acord sa preia in schimbul sumei de 35,5 mld. dolari divizia asiatica de asigurari de viata a AIG, punand astfel sub semnul intrebarii abilitatea grupului britanic de a incheia acest acord. Fondurile de hedging care pariau impotriva actiunilor au fost invinovatite de unele piete pentru declinul pretului actiunilor, in timp ce alte voci spuneau ca investitorii sunt tot mai nervosi din cauza riscurilor de pe bursa si de pe piata de capital din urmatoarele doua luni.

Red Knights sunt dispusi sa investeasca proprii bani pentru achizitia Manchester United

Bogatii ce se afla in spatele tanarului grup "Red Knights" care cauta sa preia controlul Manchester United de la familia Glazer sunt dispusi sa investeasca milioane de lire din proprii bani pentru a achizitiona clubul.