Metrorex va avea contractate pana la sfarsitul anului santiere in valoare de 1 miliard de lei

Autor: Catalin Lupoaie 03.03.2010

Metrorex va incepe cel mai probabil in luna septembrie santierul de constructie a Magistralei 5 Drumul Taberei-Eroilor si lucrarile ramase restante la Magistrala 4 1 Mai - Parc Bazilescu, proiecte in care se va investi aproape un miliard de lei (circa 250 milioane euro).

"Anul aceasta se va lucra la Tronsonul 4 1 Mai-Parc Bazilescu si Tronsonul 5 Drumul Taberei-Eroilor pentru care avem in derulare licitatiile de executie, iar lucrarile vor incepe cel mai probabil la sfarsitul verii. Avem fondurile necesare pentru aceste proiecte de la bugetul de stat si din imprumuturi externe a declarat Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex.

Astazi au fost deschise ofertele pentru realizarea caii de rulare intre statiile 1 Mai si Parc Bazilescu precum si sina a treia, proiect cu o valoare de 28,8 milioane lei (6,8 milioane euro) fara TVA.

Au fost depuse sapte oferte de catre firmele Themeli Constructii, Arcada Company, asocierea Swietelksy si Imsat, asocierea Alpine si Mari Vila, Tehnologica Radion, SCT Bucuresti si Somet SA.

"Mai trebuie investit circa 150 milioane lei pentru finalizarea tronsonului 1 Mai-Parc Bazilescu, la care lucrarile au inceput in 1987-1988, montarea instalatiilor si finisajul statiilor. La inceputul anului 2011 acest tronson va putea fi operabil cu calatori", spune Udriste.