Sindicalistii Metrorex se pregatesc sa inchida din nou traficul din subteran. Curtea de Apel a decis ca greva din noiembrie a fost legala. Udriste: "Nimeni nu va avea de castigat de pe urma grevei"

Ziarul Financiar 03.03.2010

In cateva zile metroul din Capitala ar putea fi din nou blocat de sindicalistii Metrorex, dupa ce Curtea de Apel a declarat legala greva lor din noiembrie, declansata pentru ca nu li s-a aprobat majorarea salariilor cu 26%, informeaza Gandul.

"La inceputul saptamanii viitoare vom convoca Consiliul General al Uniunii Sindicatelor Libere Metro (USLM), care va stabili calendarul de actiuni. Cel mai probabil greva va fi reluata dupa jumatatea acestei luni", a declarat pentru Gandul Ion Radoi, presedintele USLM. In fiecare zi metroul din Capitala transporta peste 600.000 de persoane.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat pentru Ziarul Financiar ca nu poate comenta pe marginea deciziei Curtii de Apel deoarece nu are destul informatii asupra implicatiilor. Cu toate acestea, seful Metrorex a spus ca activitatea Metrorex trebuie sa mearga inainte, nimeni neavand de castigat de pe urma grevei.

"Suntem sub guvernarea legii 329 din 2009 si vom putea negocia un nou contract colectiv de munca dupa ce avem bugetul de venituri si cheltuieli stabilit", a declarat pentru ZF, Udriste.