Apple da in judecata compania HTC pentru incalcarea a 20 de patente

Ziarul Financiar 03.03.2010

Dupa ce compania condusa de Steve Jobs a fost data in judecata de cel mai mare producator de telefoane mobile din lume pentru incalcarea unor patente, a venit randul Apple sa dea in judecata compania HTC.

Astfel, Apple a chemat in justitie HTC considerand ca producatorul a incalcat 20 de patente implementate de Apple la modelul iPhone, informeaza Techtree. Actiunea in instanta vine ca o surpriza, Apple confruntandu-se cu multe probleme dupa lansare iPhone, Nokia acuzand compania americana de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala tocmai pentru acest model.

In documentul inaintat la Comisia de comert international a SUA si la tribunalul districtual din Delaware, Steve Jobs declara: "Putem sta deoparte si privi cum concurentii ne fura inventiile patentate sau putem face ceva in aceast privinta. Am decis sa actionam. Consideram ca concurenta este una sanatoasa, dar competitorii ar trebui sa creeze propriile tehnologii si nu sa le fure pe ale noastre".

HTC, producatorul unor telefoane care folosesc ca sisteme de operare Windows Mobile si Google Android, s-a declarat surprinsa de acuzatiile Apple.