Ursus aduce intariri la conducerea departamentului financiar

Autor: Diana Tudor Stoica 03.03.2010

Ursus Breweries, producatorul brandurilor de bere Timisoreana si Ursus, l-a numit pe Krzysztof Andrzejewski (37 ani) în functia de Vicepresedinte Financiar al companiei, începand cu 1 martie 2010. El in va inlocui Indrin Pillay, care a preluat functia de Finance Director, Operations Europe în cadrul SABMiller.

Andrzejewski are peste 14 ani de experienta în domeniul financiar, din care ultimii sapte ani în cadrul SABMiller. Krzysztof s-a alaturat grupului SABMiller în 2003 ca Head of Internal Audit pentru Europa dupa ce a lucrat timp de sase ani în cadrul companiei PricewaterhouseCoopers. In cadrul gigantului din domeniul auditului el a dobandit experienta în diverse functii de management, ocupandu-se de proiecte de audit intern pentu companii mari din Europa Centrala si America de Nord, unde, de altfel a petrecut caţiva ani în funcţii de management în cadrul departamentului de Global Risk Management Solutions al filialei PwC din New York.

Înaintea numirii sale în cadrul Ursus Breweries a ocupat functia de Finance Director al operatiunilor SABMiller din Polonia. De asemenea, Krzysztof a ocupat tot în cadrul grupului pozitia de Regional Financial Controller pe Europa, coordonand activitatile financiare ale operatiunilor SABMiller din Europa. În acelasi timp, a coordonat numeroase proiecte globale ale SABMiller în zona de financiar.

"Din noul său rol, Krzysztof Andrzejewski va aduce cunostinte aprofundate despre grupul SABMiller si despre businessul berii", a declarat James Wilson, Managing Director SABMiller pentru Europa Centrala.

Krzysztof detine o diploma de Master of Finance and Management si în prezent îsi sustine doctoratul la Academia de Studii Economice din Poznan, Polonia. De asemenea, detine o Diploma în Strategie Financiara obtinuta în cadrul Universitatii Oxford Business School, dar a urmat si cursurile de executive management ale Universitatii Harvard Business School.

Are numeroase articole publicate în presa de business si a fost, între 1998 si 2000, lector în cadrul Universitatii din Poznan, specializat în materiile finante si contabilitate.