Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Roşca 04.03.2010

Grecia este pregatita sa apeleze la ajutorul FMI

Grecia este pregatita sa apeleze la Fondul Monetar International pentru ajutor daca veciniii sai europeni nu reusesc sa ii ofere asistenta financiara pe care statul o doreste dupa ce a anuntat cele mai dure reduceri de cheltuieli din ultimul deceniu. Miercuri, guvernul de la Atena a impus inghetarea pensiilor, reducerea mai puternica a salariilor angajatilor din sectorul privat, majorarea TVA si majorarea accizelor la tutun, alcool si carburanti.

Proprietarii Manchester United vor sa rupa colaborarea cu Goldman Sachs

Familia Glazer, care detine clubul de fotbal Manchester United, ia in considerare posibilitatea renuntarii la colaborarea cu Goldman Sachs din cauza rolului pe care Jim O'Neill, economistul sef al bancii, l-a jucat in incercarea de a prelua clubul din mainile lor.

Ineos, cea mai mare companie britanica dupa vanzari, isi muta sediul in Elvetia pentru taxe mai mici

Ineos, cea mai mare companie privata britanica dupa vanzari, se pregateste sa isi mute sediul in Elvetia intr-o incercare de a economisi datorita taxelor si impozitelor mai mici. Acesta este ultimul trend, in conditiile in care mai multe companii britanice isi muta sediul in strainatate din cauza majorarii taxelor si impozitelor pentru companiile din Marea Britanie.