Carpatair a introdus in operare a doua aeronava Fokker 70 contractata anul trecut

Autor: Mirabela Tiron 04.03.2010

Compania aeriana Carpatair, care are hub-ul in Timisoara, a introdus in operare cea de-a doua aeronava Fokker 70, din cele trei contractate la sfarsitul anului trecut.

"Noua aeronava urmeaza sa fie utilizata atat pentru destinatii interne, cat si externe, cu operare atat din hub-ul de la Timisoara, cat si din Otopeni sau din alte puncte din tara. Pana la intrarea in vigoare a programului de vara Carpatair, noile aerovane vor opera pe rutele actuale, inclusiv pe relatiile directe recent lansate, Craiova-Milano, Craiova-Roma", a declarat Paula Ardelean, Vice-presedinte Marketing & Vanzari. Ea a mai spus ca pe perioada verii, aeronavele vor fi introduse si pe zborurile charter ce urmeaza sa fie organizate in colaborare cu tour-operatori, in special pe rutele Iasi-Antalya si Craiova- Antalya, precum si pe o serie de alte curse pe care compania le pregateste pentru aceasta perioada.

Prima aeronava Fokker 70, cu o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 business class, a fost livrata in luna ianuarie, iar cea de-a treia urmeaza sa fie livrata pana la sfarsitul lunii martie.

Carpatair opereaza 12 aeronave de tipul Saab 2000 (50 locuri) si 3 de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se adauga acum si cele 3 aeronave Fokker 70.