Endava Cluj: Comenzile din strainatate sunt in crestere, astfel ca mai angajam 50 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu 04.03.2010

Endava Romania, parte a grupului britanic Endava, specializata in furnizarea de servicii IT de business pentru aplicatii financiare, telecomunicatii, media si tehnologie IT, a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de circa 3,8 mil. euro, in crestere cu peste 22% fata de anul precedent.

Compania clujeana a avut in 2008 vanzari totale de aproximativ 3,1 mil. euro (peste 11,29 mil. lei).

"Grupul Endava a realizat in ultimii trei ani o crestere medie anuala de 79%, incheind anul financiar 2008-2009 cu o cifra de afaceri de aproximativ 23,4 mil. euro, iar in momentul de fata operatiunile Endava in Romania aduc 16% din veniturile grupului. Am reusit mentinerea unui ritm de crestere constant in Romania datorita faptului ca detinem un portofoliu echilibrat de clienti, format atat din companii din Marea Britanie si USA, dar si din Romania, care nu au fost simultan afectati de reducerea bugetelor IT ca urmare a crizei globale", a declarat pentru ZF Transilvania Valentin Metzger, director executiv al Endava Romania.

In prezent numarul angajatilor Endava din Romania este de 185 de persoane, conducerea companiei intentionand ca pana la finele anului sa creasca personalul companiei cu minim 30%.

Endava Romania detine in momentul de fata sedii la Bucuresti, Iasi, si doua centre la Cluj-Napoca si face recrutari de personal pentru toate locatiile sale din tara.

"Intr-un domeniu in care oamenii fac diferenta, am initiat anul trecut un program intern de traininguri sub numele Endava University. Primul program implementat in cadrul Endava University, programul Management Training are drept scop pregatirea a peste 100 de manageri. Acum, cand clientii nostrii din Romania sunt mai reticenti in a investi in servicii IT, simtim o revenire a partenerilor straini, astfel ca am demarat noi colaborari pentru cateva proiecte mari in perioada urmatoare", a spus Valentin Metzger.

Endava Romania livreaza solutii de business si servicii IT in regim de outsourcing pentru organizatii din Marea Britanie si SUA, incepand de la banci de retail, companii de carduri de credit si firme din domeniul telecom la trusturi media si cluburi de fotbal, dar si pentru diverse institutii financiare din Romania. Printre clientii Endava se numara IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSE Euronext, UBS, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.

"Piata de outsourcing va creste in Romania si in urmatoarea perioada de timp, astfel ca estimam un avans de 12%-18% a pietei de la un an la altul pentru cel putin urmatorii 5-8 ani. Ne bazam in estimarile facute pe eforturile de pana acum din sectorul privat in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii, comunicatiile, legaturile la internet de banda larga, sediile de birouri, alimentarea cu energie electrica din multiple surse. Daca insa si problemele legate de transportul rutier si aerian se vor rezolva, Romania poate realmente exploda, dublandu-si volumul de afaceri an de an pentru cel putin urmatorii 3-5 ani", a declarat pentru ZF Transilvania Marian V. Popa, managing director al Endava Europa de Est.