Seful Citi Romania preia Cehia si Slovacia. Cum comentati?

Autor: Razvan Voican 04.03.2010

Shahmir Khaliq, 40 de ani, directorul general al Citibank Romania, a fost promovat ca responsabil pe alte doua piete din regiune pe care este prezent grupul financiar american - Cehia si Slovacia.

Dupa patru ani la Bucuresti, Khaliq (desen) ar urma sa se mute la Praga, de unde va coordona strategia Citi pentru Romania, Cehia, Slovacia si Bulgaria, afirma surse bancare. Pentru sucursala de la Bucuresti a Citibank Europe va fi numit un nou director general.

Khaliq, care lucreaza pentru Citi din 1991, a inceput sa condu ca operatiunile din Roma nia in februarie 2006, dupa o perioada de schimbari frecvente in managementul bancii locale. In 2008, el a reusit sa convinga grupul american sa dezvolte la Bucuresti o oferta de produse si servicii bancare destinate si clientilor persoane fizice, nu doar companiilor. De la venirea pe piata in 1996, Citibank se pozitionase ca o banca de corporate business. In pofida crizei, in toamna lui 2009 au fost lansate produse de retail standard, plus un pachet CitiGold pentru clienti cu venituri peste medie. De la 1 ianuarie 2009, Citibank Romania a devenit sucursala a Citibank Europe inregistrata in Irlanda. La sfarsitul anului trecut, era a 15-a banca de pe piata, cu active de peste 1 miliard de euro.