Noua pasiune a bucurestenilor cu bani: Cursurile de gatit, de la 100 de lei la 200 de euro

Ziarul Financiar 06.03.2010

In urma cu doi ani, la debutul afacerii, Violeta's Vintage Kitchen se remarca in puzderia de restaurante din Bucuresti cu un meniu sanatos, gatit ca la bunica acasa. "Ideea atelierelor de gatit a pornit de la clientii restaurantului, care ne intrebau despre secretele painii, ce contine, de ce este diferita fata de altele", spune, pentru BUSINESS Magazin, proprietara Violeta Dinca.

Atelierele dureaza aproximativ trei ore si costa 100 de lei. Toata desfasurarea de forte are loc in restaurant, iar numarul participantilor poate varia de la 8 pana la 20 sau 30. Pretul include si consumatia din meniul zilei, iar la final se premiaza cele mai aspectuoase preparate.

Desigur, acesta nu este singura posibilitate a doritorilor de a se perfectiona in arta gatitului. De exemplu, THR Group, specializat in pregatirea profesionala in turism si industria ospitalitatii, incearca sa atraga si bucatarii amatori. Pentru 200 de euro ,timp de cinci zile, trei ore pe zi, cursantii sunt purtati prin bazele bucatariei, de la salate si sosuri din bucataria internationala, decoruri din legume si fructe, gustari si antreuri pana la preparate de baza din toate tipurile de carne, garnituri si deserturi.


Cititi mai multe despre cursurile de gatit pe www.businessmagazin.ro.